18 Ocak 2012 Çarşamba

ah bu alışveriş :)

      Havanın soğukluğuna aldırmadan çıkıp alışveriş yapan canlıya kadın denir. Dışarıda don tehlikesi olsa da gidip sadece bakmak uğruna bile o mağazalara gidilir.Bakılır.Bir şey alınmasa da bakılır.
   
      Buradan şuraya geçiş yapacağım.Peki neden böyleyiz? Niye indirim günlerinde mağazalara koşuyoruz? Niye ihtiyacımız olmasa bile o ayakkabıyı satın alıyoruz?Niye o elbiseyi denemeden alıyoruz?O kocaman indirim yazıları bizi alıp o mağazaya sürükleyen en büyük etkenlerden biri. Sanki gidip almazsak dışarıda kötü gözle bakılacak gibi...

       Birde bunun tam tersi bir olay var.Oda 'aa bak indirimden almış bunu '! Sana ne ,size ne..Ve bunu söyleyen çoğu kadında o üzerinizde ki kıyafeti büyük bir kazık ile almış olandır :) Aynı mal,farklı fiyat sadece... Mağazaların ellerinde kalanı bitirmek için yapılan küçük ama çok etkili bir satış taktiğidir.Genellikle de sezon sonu malları bu yönteme tabii tutulur.

        Size tavsiyem indirim ya da sezon malları değil.Size en çok yakışan da değil.İçinde,elinizde,taktığınızda kendinizi rahat hissettiğiniz her ne ise onu almak. Bu kadar basit.Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim, her pahalı olan kaliteli ve üzerinize yakışacak diye bir kaide yoktur ya da her ucuz mal kötü değildir.Yeter ki onu doğru kombin ile üzerinize oturtmak. Şimdiden güzel,mutlu ve dolu dolu alışveriş günleri dilerim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder