21 Ocak 2012 Cumartesi

Siyah elbise.O bir klasik

     Siyah elbise denilince ne çok tarz,çeşit,marka akla geliyor.Hepsinin de iyisi,kötüsü oluyor.Her kıyafet gibi... Ama siyah elbise kendini  her anlamda ön plana çıkaran bir yapıya sahip.Yani iyisi, kötüsü bu konuda biraz arka planda kalıyor.Nedeni ise onun kurtarıcıları yani tamamlayıcı aksesuarları...
     Her kadın siyah elbise denilince şöyle bir durur.Bir kere bayanlara en cazip gelen kısmı var. Siyah zayıf gösterir :) .Hatta bu siyah elbisede olunca gel de giyme olur.Seksi mi dersin, göz kamaştırıcı mı dersin,zarif mi dersin bilemem. Ama siyahın ağırlığı yok başka bir renkte.   
      Her neyse gelelim siyah elbisenin şu bahsettiğimiz kurtarıcılarına.Evet siyah elbiseniz var.Akşama da bir yemeğe davetlisiniz.Giyinip çıkmayı düşünmüyorsunuz değil mi? Siyah kurtarıcıdır fakat tek başına değil.Bu tuzağa düşmeyelim.Çünkü çoğu davette siyah revaçtadır.Ve sizin amacınız  o siyahı ,onca siyah içinde açığa çıkartmak olmalıdır.Neyse evet gelelim davetimize... Elbiseniz hazır.Ayakkabı ve çanta uyumu hoş duruyor.Ama baştan aşağı siyah giyinmek istiyorum diyorsanız takılarınızı renkli tutun.Mercan rengini kullanabilirsiniz tavsiyem :) Altın ve gümüş genelde kullanılır.Zümrüt yeşilini de ekleyebiliriz.Ama yok baştan aşağı siyah giyinmek istemiyorsanız.Ayakkabı ve çanta uyumunu yakalayabilirsiniz.
     Siyah elbise de çorapta önemli bir detaydır.Bir kış günü davetiniz gerçekleşecekse ve tabi ki ayakkabınız kapalı burunsa ; opak siyah çorapla tamamlanabilir. Ayakkabınız burnu açık ise ten rengi çorap yerine; çorap görünümü veren spreyleri tavsiye ederim.İstediğiniz derecede bronzluğu ayarlayabilirsiniz.Ve gece boyu ışıl ışıl parlayan bacaklara sahip olabilirsiniz :)
     Siyah elbisenin bir başka cazip yönü ise istediğiniz oje rengi ile tamamlanabilmesi.Tabi çanta,ayakkabı,aksesuar uyumunu yakalayabilmek kaidesiyle.Beğendiğim bir kaç kombini sizinle paylaşmak isterim.
   oscars08-blackdresses Hottest Red Carpet Dresseshttp://media.trendmill.com/static/488/basicBlackDress.jpghttp://img2.timeinc.net/people/i/2007/stylewatch/trends/070702/black_dresses.jpg

2 yorum:

  1. siyah elbisenin zarafeti, ciddiyeti başka hiçbir şeyde yok. asla vazgeçmem ;)

    YanıtlaSil